Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a lăudat luni "curajul" lui Joe Biden într-o scrisoare adresată preşedintelui american după retragerea candidaturii sale la Casa Albă, a informat Palatul Elysée.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Apreciez curajul, spiritul de responsabilitate şi simţul datoriei care v-au condus la această decizie", a scris preşedintele francez, potrivit unor extrase din scrisoare.

"Într-un moment în care tocmai am sărbătorit împreună cea de-a 80-a aniversare a debarcării din Ziua Z, îmi exprim dorinţa ca acest spirit de parteneriat între cele două maluri ale Atlanticului să continue să anime relaţiile istorice dintre cele două ţări ale noastre", a transmis Macron.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Duminică, Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a anunţat că pune capăt campaniei sale de realegere, deoarece un număr tot mai mare de membri ai Partidului Democrat nu mai credeau în capacitatea sa de a-l învinge pe republicanul Donald Trump, şi i-a acordat sprijinul vicepreşedintelui său, Kamala Harris, pentru a-l înlocui în cursa prezidenţială din 5 noiembrie.

În mesajul său, Emmanuel Macron nu face nicio referire directă la victoria vreuneia dintre părţi. Deşi speră să păstreze "relaţiile istorice" ale Franţei, el nu menţionează posibilitatea unei victorii a lui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.