Autorităţile italiene anunţă luni că că au confiscat peste şase tone de ”precursori” chimici provenind din China şi care urmau să permită producerea a zeci de milioane de pilule de MDMA - ecstasy - cu o valoare de vânzare en détail estimată la 630 de milioane de euro, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un antreprenor italian din Milano (nord) este vizat de o anchetă preliminară, iar doi cetăţeni chinezi au fost arestaţi în Olanda în cadrul unor investigaţii desfăşurate cu concursul Agenţiei judiciare europene EUROJUST, anunţă într-un comunicat Poliţia Vamală italiană.

Anchetatorii au ”confiscat mărfuri provenind din China conţinând în total 6,337 tone de precursori de droguri care ar fi permis producerea a peste 65 de milioane de pilule de MDMA”, precizează ea.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Confiscarea a fost realizată pe Aeroportul Malpensa din Milano, în nordul Italiei, în cursul unei inspecţii a unor mărfuri declarate la vamă ca conţinând ”înveliş pudră de poliester” dar care în realitate consta în ”pudră albă granule şi fulgi găbui” neconformi.

Această pudră, analizată la laborator, s-a dovedit a fi PMK, un produs precursor al ecstasy, folosit de obicei în producţia de parfum.

Încărcătura urma să tranziteze o întreprindere al cărei sediu se află la Milano, iar depozitele la Varese, în aceeaşi regiune, Lombardia, după care să fie expediată în Olanda.

Poliţişti olandezi, solicitaţi de către colegii lor italieni, au identificat un loc de depozitare în care s-au confiscat zeci de kilograme de PMK, ketamină, metilamină şi haşiş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.