Douăzeci şi doi de elevi au murit în Nigeria după ce şcoala cu două etaje în care se aflau s-a prăbuşit la scurt timp după copiii intraseră la cursuri, relatează SkyNews, care notează că prăbuşirile de clădiri devin frecvente în cea mai populată ţară din Africa, peste 12 astfel de incidente înregistrându-se în ultimii doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colegiul Saints Academy din comunitatea Busa Buji din statul Plateau, situat în partea central-nordică a Nigeriei, s-a prăbuşit la scurt timp după ce elevii, dintre care mulţi aveau 15 ani sau mai puţin, au ajuns la cursuri.

Un total de 154 de elevi au fost prinşi sub dărâmături, iar 132 au fost salvaţi şi duşi pentru a fi trataţi la diferite spitale, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Zeci de săteni s-au adunat lângă şcoală, unii plângând, iar alţii oferindu-se să ajute, în timp ce excavatoarele scotoceau printre resturi.

Guvernul statului a dat vina pentru tragedie pe "structura slabă a şcolii şi pe amplasarea în apropierea unui mal de râu". Acesta a îndemnat şcolile care se confruntă cu probleme similare să îşi închidă activitatea.

Autorităţile dau adesea vina pentru astfel de dezastre pe neaplicarea normelor de siguranţă a clădirilor şi pe întreţinerea deficitară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.