Departamentul american al Apărării cere Congresului o suplimentare a bugetului Pentagonului în 2018, în cadrul Iniţitivei Pentru Asigurarea Europei (European Reassurance Initiative, ERI), în contextul unei Rusii tot mai agresive după anexarea Crimeei, fonduri destinate consolidării apărării flancului de est al NATO, inclusiv în România, se arată într-un studiu întocmit pentru controlorul Biroului subsecretarului american al Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

România este menţionată de patru ori în acest document, întocmit la începutul acestei luni.

Astfel, Pentagonul cere 701,5 milioane de dolari în vederea continuării susţinerii Echipei de luptă a brigăzii blindate (Armored Brigade Combat Team, ABCT) din cadrul Forţelor terestre staţionate prin rotaţie, a unui element de comandament al misiunii la nivel de divizie, a unei susţineri de luptă şi a serviciilor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Această sumă este menită să susţină prezenţa continuă a ABCT, inclusiv a rotaţiei forţelor blindate, celor uşoare şi forţelor Stryker.

Ea garantează o prezenţă americană în Europa de Est, inclusiv în cele trei ţări state baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - Polonia, România şi Bulgaria, se precizează în document.

De asemenea, această finanţare integrează o mai mare diversitate a capacităţilor destinate atingerii obiectivelor NATO de formare, permiţând accesul la unităţi din cadrul Gărzii Naţionale a Forţelor terestre şi Rezerve Forţelor terestre, se mai rată în document.

La acest capitol, Pentagonul nu prezintă detalii cu privire la finanţarea în cele şase ţări.

Însă, la capitolul ”Îmbunătăţiri ale infrastructurii de susţine ECAOS”, se solicită în total 273,3 milioane de dolari, dintre care trei milioane de dolari sunt destinaţi îmbunătăţirii infrastructurii utilităţilor la baza aeriană de la Câmpia Turzii, în România.

Departamentul american al Apărării preconizează, de asemenea, suma de 2,2 milioane de dolari în vederea planificării şi proiectării unor îmbunătăţiri la construcţia militară de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, care să permită alimentarea cu carburanţi sau transbordarea muniţiei/încărcăturilor periculoase şi reaprovizionarea zonei de depozitare a muniţiei, cu scopul de a o transforma într-un centru de distribuire funcţional la nivel global.

 

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.