Reprezentantul democrat Mike Quigley, care este unul dintre cei şase parlamentari care i-au cerut preşedintelui Joe Biden să se retragă din cursa prezidenţială, a declarat pentru CNN că bănuieşte că mai mulţi dintre colegii săi i se vor alătura în cursul săptămânii viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Democratul din Illinois i-a spus lui Anderson Cooper de la CNN că a vorbit luni seară cu "destul de mulţi" dintre colegii săi care au aceeaşi părere despre Biden.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
"Ei vor trebui să se împace cu asta pe cont propriu şi ştiu că este o alegere dificilă. Bănuiesc că săptămâna aceasta veţi auzi de la un număr destul de mare de persoane, indiferent de acest lucru", a adăugat el.
 
Quigley a declarat că decizia sa de a ieşi a fost concentrată pe "spectrul" unei a doua preşedinţii a lui Donald Trump.
 
"Mi s-a spus că a fost o noapte proastă şi că totul este bine. Nu. Este o noapte oribilă şi nimic nu este bun", a spus el despre consecinţele prestaţiei slabe a lui Biden la dezbatere.
 
"Sondajele se îndreaptă în grabă exact în direcţia greşită. Un candidat solid ar avea dificultăţi în a schimba situaţia. Avem donatori care se retrag într-un moment absolut critic", a declarat Quigley, adăugând că este îngrijorat de un "val roşu" care va afecta cursele pentru Camera Reprezentanţilor şi Senat.
 
În urma întoarcerii lor la Washington, DC, după o scurtă pauză, legislatorii democraţi încearcă să adopte o poziţie cu privire la modul în care partidul lor ar trebui să meargă mai departe după prestaţia slabă a preşedintelui Joe Biden la o dezbatere luna trecută.
 
Iată ce au avut de spus luni unii dintre aceşti parlamentari:
 
Senatorul Chris Murphy, un democrat din Connecticut, a declarat că apariţia lui Biden în emisiunea "Morning Joe" de luni a fost un "pas în direcţia cea bună" pentru a restabili încrederea publicului, adăugând: "Cred că ar trebui să facă mai multe astfel de lucruri. Dacă face asta şi poate dovedi poporului american că este acelaşi Joe Biden, cred că poate câştiga".
 
Senatorul democrat Tim Kaine din Virginia, care candidează pentru realegere, a declarat, în timpul campaniei electorale "în toată Virginia săptămâna trecută, că o mulţime de oameni au întrebări. Le-am spus, uite, este bine să ai întrebări, dar Joe Biden face un lucru patriotic. Asta este ceea ce va face. El va trebui să ia această decizie, dar o va lua".
 
Senatorul de Michigan Gary Peters, care prezidează Comitetul democrat de campanie senatorială, a declarat că, în ciuda consecinţelor prestaţiei lui Biden la dezbatere, este "încă foarte optimist în ceea ce priveşte cursele noastre pentru Senat" şi a adăugat că îl susţine pe Biden să rămână în cursă.
 
Patty Murray, preşedintele pro tempore al Senatului, a afirmat într-o declaraţie că Biden "trebuie să facă mai mult pentru a demonstra" că îl poate învinge pe Donald Trump şi "trebuie să ia serios în considerare cea mai bună modalitate de a-şi păstra moştenirea incredibilă şi de a o asigura pentru viitor".
 
 
Reprezentantul democrat Scott Peters din California a declarat că nu a fost convins de şansele de realegere ale lui Biden, şi nici unii dintre colegii săi: "Toată lumea este foarte descurajată", a spus el, adăugând că "pentru mine, asta înseamnă că trebuie să faci ceva diferit", deşi nu i-a cerut lui Biden să se retragă.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.