În contextul exploziei de cazuri de coronavirus în Statele Unite, New York se pregăteşte sâmbătă să redeschidă şcolile, în momentul în care Europa izolată cunoaşte o îmbunătăţire uşoară pe fondul epidemiei care a cauzat mai mult de 1,3 milioane de decese în lume, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În Europa, restricţiile se multiplică, precum în Grecia care a anunţat sâmbătă închiderea şcolilor primare şi creşelor, sau în Portugalia unde izolarea a intrat în vigoare sâmbătă. În Ucraina, afacerile neesenţiale se închid sâmbătă pentru trei weekend-uri. 

În lume, numărul de contaminări creşte pe toate continentele, cu excepţia Oceaniei. În Liban, o izolare "totală" a ţării a intrat în vigoare sâmbătă pentru a lupta contra creşterii cazurilor de Covid-19 care au afectat spitalele deja saturate. 

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În Statele Unite, situaţia este cea mai îngrijorătoare: aproape un deces din cinci a fost înregistrat în ţară, cea mai îndoliată din lume, cu          244.345 de morţi la 10.739.614 de cazuri. 

New York a fost oraşul cel mai afectat în primul val al pandemiei. Însă rata de pozitivare a testelor - mult timp aproape de 1% - creşte zilnic şi a depăşit vineri pentru prima dată 3%. 

Primarul Bill de Blasio, care a redeschis şcolile publice la sfârşitul lui septembrie, le-a transmis părinţilor să "se pregătească" de închiderea şcolilor luni.   

Guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, a anunţat deja închiderea la ora 22.00 a barurilor şi restaurantelor.  O măsură intrată în vigoare vineri şi acceptată în "oraşul care nu doarme niciodată", unde izolarea a fost impusă progresiv.               

În total, 1.303.783 de decese, la 53.380.442 de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate oficial în toată lumea, potrivit unui bilanţ al AFP, sâmbătă, ora 9.30 GMT. 

Cu 284.000 de noi cazuri zilnice, Europa este regiunea care înregistrează cea mai gravă progresie, chiar dacă noile infectări par să se stabilizeze (+1%).

În ciuda semnelor de încetinire în Germania, cancelarul Angela Merkel a estimat că epidemia "ne va ocupa toată iarna".                

Franţa, unul dintre epicentrele celui de-al doilea val, constată o scădere a contaminărilor, însă prea "fragilă".                

În Italia, situaţia se agravează. În regiunea Napoli, clasată "zonă roşie" ca şi Toscana, spitalele sunt pline: pacienţii sunt îngrijiţi uneori în maşinile lor, în timp ce alţii agonizează în ambulanţe. Aproape jumătate dintre italieni sunt parţial în carantină. 

În momentul în care veştile bune despre un vaccin contra Covid-19 aduc puţin optimism, neîncrederea publicului pentru imunizare ar putea să facă inutil şi cel mai eficient produs, avertizează responsabilul diviziei de imunizare al OMS, Katherine O'Brien.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.