Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri că urmăreşte cu atenţie ce se întâmplă în Parlamentul din România şi a subliniat că Executivul UE nu ţine de cont de orientările politice în actuala situaţie din ţara noastră, ci vrea să ajute la eliminarea corupţiei endemice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Am urmărit îndeaproape situaţia începând de săptămâna trecută. Am notat introducerea Ordonanţei de Urgenţă 14 pentru a aborda Ordonanţa de Urgenţă 13. Am notat şi că Guvernul nu va continua cu legislaţia contestată. Vom continua să urmărim cu atenţie ce se întâmplă în Parlamentul român”, a spus oficialul într-o conferinţă de presă organizată după o reuniune a Colegiului Comisarilor.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Să fiu la fel de clar în această privinţă ca şi săptămâna trecută, în Parlamentul European: Comisia nu ţine cont de orientarea politică în această privinţă. Pentru noi, aceasta nu este o discuţie politică, nu ţinem partea cuiva în afacerile interne din România. Este vorba despre a ajuta România să ducă la bun sfârşit această luptă foarte, foarte lungă şi dificilă pentru a scăpa de corupţia instituţionalizată”, a adăugat el.

Situaţia din România s-a aflat şi pe agenda de discuţii avute la Bruxelles de către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ministrul francez de Externe Bernard Cazeneuve. Într-o conferinţă de presă comună cu şeful diplomaţiei de la Paris, care a avut loc marţi, liderul Executivului UE a afirmat că România pare să fie în curs "de a-şi reveni”.

Marţi, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a avertizat că România a înregistrat un regres în ceea ce priveşte dovedirea ireversibilităţii reformelor, ceea ce este posibil să fi afectat şansele de ridicare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare până la finalul mandatului actualei Comisii Europene, aşa cum a promis anterior preşedintele C.E. Jean-Claude Juncker.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, au subliniat într-o declaraţie comună publicată miercuri, că lupta anticorupţie trebuie să avanseze, nu să fie subminată, ei precizând că urmăresc ”cu foarte mare îngrijorare” evoluţiile recente din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.