Cel puţin zece migranţi au murit marţi într-o tentativă de traversare a Canalului Mânecii, iar mai mulţi alţii se aflau într-o stare foarte gravă după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a dislocat în largul Boulogne-sur-Mer, anunţă Prefectura maritimă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unei surse apropiate dosarului, bilanţul ar fi de 13 morţi - inclusiv trei minori.

O navă închiriată de statul francez - Minck - a reperat ambarcaţiunea aflată în dificultate - cu aproximativ 60 de persoane la bord - şi i-a sărit în ajutor imediat ce aceasta s-a dislocat, declară AFP locotenetul de vas Etienne Baggio.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Echipe importante de salvare şi de securitate au fost trimise în apropierea portului Boulogne-sur-Mer.

Potrivit Prefecturii Maritime, o operaţiune de salvare a aproximativ 50 de victime era în curs.

Unele dintre victime necesită o preluare de către echipe medicale, care au fost trimise către navele desfăşurate în operaţiune.

Este vorba despre cel mai sângeros naufragiu de la începutul acestui an, în care 25 de persoane au murit în aceste traversări începând din ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.