Patru combatanţi au fost ucişi luni în sudul Libanului, anunţă o sursă din cadrul mişcării islamiste Hezbollah, care evocă atacuri ca represalii, soldate cu morţi, în timp ce armata israeliană anunţă că a vizat o ”celulă teroristă a Hezbollah” în regiunea Meiss Ej Jabal şi că a atins ”o instalaţie de depozitare de armament şi un complex militar”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hezbollah ţinteşte cu regularitate nordul Israelului, în susţinerea Hamas, aliatul său palestinian, de la începutul Războiului în Fâşia Gaza, la 7 octombrie.

Armata israeliană ripoztează desfăşurând atacuri tot mai în adâncul Libanului.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Cel puţin patru combatanţi Hezbollah au fost ucişi în atacuri la Naqoura şi Meiss Ej Jabal”, două localităţi de frontieră, declară AFP o sursă apropiată puternicei mişcări islamiste.

Hezbollahul a anunţat, la rândul său, moartea a doi combatanţi, originari din Naqoura.

Un combatant Hezbollah a fost ucis luni într-un atac în Siria vecină imputat israelului, a declarat AFP altă sursă din gruparea.

Hezbollah anunţă că cinci dintre combatanţii săi, inclusiv doi din Naqura, au fost ucişi, fără să prezinte detalii despre locul şi data morţii acestora.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Informaţii (ANI), atacul israelian de la Naqoura a vizat un sector în care se aflau salvatori afiliaţi Hezbollah.

Armata israeliană a anunţat, la rândul său, că a vizat ”o celulă terotistă Hezbollah” în regiunea Meiss Ej Jabal şi că a atins ”o instalaţie de depozitare de armament şi un complex militar Hezbollah”.

Hezbollahul a anunţat că a vizat poziţii militare israeliene de cealaltă parte a frontierei, ca ripostă ”la agresiuni israeliene, la Naqoura”.

Cele şapte luni de violenţe transfrontaliere s-au soldat cu cel puţin 425 de morţi în Liban, majoritatea combatanţi Hezbollah, dar şi cel puţin 82 de civili, potrivit unui bilanţ AFP.

De partea siraeliană, cel puţin 14 militari şi 11 civili au fost ucişi în aceste violenţe, porivit autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.