Cel puţin 13 persoane au murit, iar aproximativ 4,5 milioane de persoane au fost afectate de inundaţii în Bangladesh, cauzate de ploi diluviene, anunţă vineri autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Patru milioane de şi jumătate persoane au fost afectate, iar 13 persoane au murit în întreaga ţară”, anunţă într-un comunicat Ministerul Gestionării Catrastrofelor şi Ajutoarelor.

Apoape 190.000 de sinistraţi au fost primiţi în refugii de urgenţă, anunţă ministerul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Bangladeshul, o ţară cu 170 de milioane de locuitori şi brăzdată de sute de râuri, este afectată adesea de inundaţii devastatoare.

O mare parte a teritorului acestei ţări este constituită de delte sau mari fluvii himalayene, ca Gangele şi Brahmapurta, care se varsă în mare după ce traversează India.

Bangladeshul este una dintre cele mai vulnerabile ţări la catastrofe legate de modificările climatice.

Ploile musonice cauzează anual pagube considerabile, iar încălzirea globală creşte amploarea şi frecvenţa acestora.

Inundaţiile actuale afectează 11 dintre cele 64 de districte din ţară, potrivit ministerului, iar oraşul Feni (est) este cel mai afectat.

”Situaţia este catastrofală aici”, declară AFP, la Feni, un salvator voluntar Zahed Hossain Bhuiya, în vârstă de 35 de ani.

”Încercăm să salvăm cât mai mulţi oameni posibil”, declară el.

Acest dezastru loveşte Bangladeshul după săptămâni de agitaţie poliitcă.

Peste 450 de persoane, inclusiv 40 de membri ai forţelor de ordine, au fost ucise la adunări antiguvernamentale care au condus la fuga din ţară, la 5 august, a fostului premier Sheikh Hasina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.