Campania vicepreşedintelui american Kamala Harris a declarat luni că a strâns 81 de milioane de dolari în primele 24 de ore după ce a anunţat că va încerca să obţină nominalizarea democrată la prezidenţiale, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie, aceasta a afirmat că suma "reflectă banii strânşi în cadrul campaniei, al Comitetului Naţional Democrat şi al comitetelor comune de strângere de fonduri".

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Harris, Kevin Munoz, a numit suma strânsă o "revărsare istorică de sprijin" pentru vicepreşedinte.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Revărsarea istorică de sprijin pentru vicepreşedintele Harris reprezintă exact genul de energie şi entuziasm popular care câştigă alegerile", a declarat Munoz. 

Luni, Harris a lăudat moştenirea preşedintelui Joe Biden în timp ce a rostit o alocuţiune la un eveniment organizat la Casa Albă, în prima sa apariţie publică de când Biden şi-a încheiat candidatura pentru realegere şi a anunţat că o susţine pe Harris.

CITEȘTE ȘI Kamala Harris obţine sprijinul important al lui Nancy Pelosi pentru candidatura sa la Casa Albă
La câteva ore după decizia preşedintelui Joe Biden de a-şi încheia eforturile pentru realegere, campania Biden-Harris a depus oficial documente la Comisia Electorală Federală, redenumindu-şi comitetul principal "Harris for President".
 
În cazul în care Harris rămâne candidatul de frunte de pe lista democraţilor la alegerile generale, ea va prelua contul de campanie existent şi banii rămaşi. Dacă nu reuşeşte să obţină nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale, aceşti bani ar putea finanţa campanii publicitare cu cheltuieli independente prin intermediul comitetului de acţiune politică sau ar putea fi transferaţi Comitetului Naţional Democrat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.