Kievul anunţă marţi intrarea unor camioane automotor germane de tip Panzerhaubitze 2000 în aresenalul său, după săptămâni de negocieri ale Ucrainei cu aiiaţii săi occidentali pentru a primi ”arme puternice”, capabile să respingă atacuri ruseşti în Donbas, relatează AFP.
”Panzerhaubitze 2000 fac parte, în sfârşit, din arsenalul de obuziere de 155 de milimetri ale artleriei ucrainene”, ţi exprimă satisfacţia, într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul ucrainean al Apărării Oleksiï Reznikov.
Panzerhaubitze 2000 are finally part of 155 mm howitzer arsenal of the Ukrainian artillery.
— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) June 21, 2022
I appreciate all efforts of my colleague #DefMin Christine Lambrecht in support of.
Our artillerymen will bring the heat to the battlefield
Photo by BMVg_Bundeswehr pic.twitter.com/mP5M0BApvO
Oleksiï Reznikov declară că ”apreciază eforturile” Belrinului de a ajuta militar Kievul.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Artileriştii noştri vor încinge câmpul de luptă”, îşi exprimă entuziasmul Oleksiï Rezniko în acest tweet, în care postează o imagine cu două Panzerhaubitze 2000 în acţiune.
Germania anunţa la începutul lui mai că urma să furnizeze şapte obuziere blindate de acest tip Ucrainei, pentru a ajuta împotriva armatei ruse, însă fără să precizeze când face livrarea.
Berlinul nu a confirmat imediat nici livrarea Panzerhaubitze 2000 şi nici numărul acestora.
Obuzierul blindat modelul 2000 (Panzerhaubitze 2000) este un camion automotor fabricat de către industriaşul Krauss-Maffei Wegmann (KMW).
Obuzierele destinate Ucrainei provin din stocuri de mentenenaţă ale ale armatei germane (Bundeswehr), preciaa la începutul lui mai ministrul german al Apărării Christine Lambrecht.
Militari ucraineni urmau să fie formaţi în folosirea acestora - în Germania - începând de la jumătatea lui mai.
Panzerhaubtize 2000 desfăşurate în Ucraina se adaugă altor cinci obuziere de acelaşi tip, pe care Olanda a anunţat recent că vrea să ttrimită Kievului.
Guvernul cancelarului german Olaf Scholz este dur criticat în Germania - dar şi de către parteneri de-ai săi europeni, de exemplu ţărle baltice şi Polonia -, care consideră susţinerea militară germană a Ucrainei prea slabă.
Berlinul a decis într-un final să trimită material militar greu, după ce şi-a limitat iniţial livrările la armament ”defensiv” - şi a anunţat la sfârşitul lui aprilie că vrea să furnizeze Kievului tancuri de tip Ghepard.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...