Secretarul de stat american Antony Blinken a discutat despre importanţa unui acord temporar de încetare a focului în Liban la întâlnirea sa cu ministrul israelian al afacerilor strategice, Ron Dermer, joi, în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite, conform CNN. De altfel, biroul prim-ministrului israelian a transmis joi, într-o declaraţie, că Israelul discută despre iniţiativa de încetare a focului aparţinând SUA şi despre „cum putem promova obiectivul comun ca oamenii să revină în siguranţă la casele lor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Secretarul de stat Antony J. Blinken s-a întâlnit astăzi la New York cu ministrul israelian al afacerilor strategice, Ron Dermer. Secretarul a discutat despre importanţa ajungerii la un acord de încetare a focului de 21 de zile la graniţa Israel-Liban propusă de Statele Unite, Australia, Canada, Uniunea Europeană, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit şi Qatar şi la un acord diplomatic care va permite civililor de pe ambele părţi ale graniţei să se întoarcă la casele lor. El a subliniat că escaladarea în continuare a conflictului nu va face decât să îngreuneze acest obiectiv”, a transmis Departamentul de Stat.

Blinken şi Dermer au vorbit, de asemenea, despre eforturile de a ajunge la o încetare a focului în Gaza, potrivit  Departamentului de Stat.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Secretarul a discutat, de asemenea, eforturile în curs pentru a se ajunge la o încetare a focului în Gaza, care să asigure eliberarea ostaticilor, să atenueze suferinţa poporului palestinian şi să stabilească condiţiile pentru încheierea războiului şi a subliniat că toate părţile trebuie să ia deciziile dificile. necesare pentru a ajunge la un acord. El a discutat în continuare paşii pe care Israelul trebuie să îi facă pentru a îmbunătăţi furnizarea de asistenţă umanitară în Gaza. Secretarul Blinken a reiterat angajamentul ferm al Statelor Unite faţă de securitatea Israelului”, a subliniat Departamentul de Stat.

Conform unei declaraţii transmise de Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu după întâlnire, este „important să se clarifice câteva puncte”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.