Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu sprijină loviturile asupra siturilor nucleare ale Iranului ca soluţie de ripostă la atacul cu rachete al Teheranului împotriva Israelului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Vom discuta cu israelienii ce vor face, toţi cei şapte (statele G7) suntem de acord că au dreptul să răspundă, dar ar trebui să răspundă proporţional”, a declarat Biden reporterilor înainte de a urca la bordul Air Force One.

Iranul a lansat marţi peste 180 de rachete balistice asupra Israelului, într-o acţiune pe care Biden a descris-o anterior ca fiind „ineficientă”.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că Iranul va plăti pentru acest atac, care nu s-a soldat cu victime în Israel.

Unii analişti au declarat că răspunsul Israelului ar fi probabil mai tăios de data aceasta, sugerând că ar putea viza instalaţiile nucleare sau petroliere ale Iranului.

Biden a declarat reporterilor că vor fi impuse mai multe sancţiuni Iranului şi a spus că va vorbi în curând cu Netanyahu, fără a preciza când.

„În mod evident, Iranul a deviat mult de la curs”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.