Joe Biden a susţinut că l-a numit pe Donald Trump o ameninţare la adresa democraţiei, oferind primul său interviu de la atentatul la viaţa rivalului său politic, potrivit BBC. Preşedintele a declarat că campania sa a avut datoria de a comunica în mod clar ameninţarea unui al doilea mandat al lui Trump şi nu a fost de acord că a fost nevoie să îşi reducă retorica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, el i-a spus lui Lester Holt de la NBC că a fost o "greşeală" să spună că a fost "timpul să îl punem pe Trump în centrul atenţiei" în timpul unei convorbiri private cu donatorii cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat.

Biden a declarat că a vrut să spună că democraţii trebuie să se concentreze mai mult pe Trump, pe politicile sale şi pe declaraţiile false pe care le-a făcut în timpul dezbaterii prezidenţiale de la sfârşitul lunii trecute. Mai mulţi republicani l-au acuzat pe Biden şi pe alţi democraţi că au incitat la atentatul la viaţa lui Trump. Mulţi au citat în mod special comentariul lui Biden

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

despre "ţintă". JD Vance, care a fost anunţat luni drept contracandidatul lui Trump la preşedinţie, a declarat, în urma atacului armat, că retorica democraţilor cu privire la candidatul republican "a condus direct la tentativa de asasinat a preşedintelui Trump". Potrivit Politico, Biden ar fi declarat în cadrul apelului donatorilor: "Am o singură sarcină, şi anume să îl înving pe Donald Trump. Sunt absolut sigur că sunt cea mai bună persoană pentru a putea face asta. Aşadar, am terminat de vorbit despre dezbatere. Este timpul să-l punem pe Trump într-o ţintă".

Preşedintele Biden, într-un discurs rostit duminică în Biroul Oval, a denunţat atacul şi a cerut americanilor să "facă un pas înapoi", avertizând că "retorica politică din această ţară a devenit foarte aprinsă".

Când a fost întrebat în interviul NBC dacă a făcut, de asemenea, un pas înapoi pentru a-şi examina comentariile din trecut pentru orice "care ar putea incita oamenii care nu sunt echilibraţi", dl Biden a spus că retorica incendiară nu a venit de la el. "Nu m-am angajat în această retorică", a spus dl Biden. "Acum, adversarul meu este angajat în această retorică".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.