Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că membrii Congresului s-ar face vinovaţi de o "neglijenţă aproape criminală" dacă nu vor reuşi să aprobe finanţarea pentru Ucraina şi i-a mulţumit vineri cancelarului german Olaf Scholz pentru că a asigurat ajutorul militar german pentru Kiev, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Scholz, care a fost la Washington pentru a acorda sprijin eforturilor lui Biden de a obţine fonduri pentru Ucraina, s-a întâlnit cu preşedintele la Casa Albă pentru a discuta despre războiul din Ucraina, precum şi despre criza din Orientul Mijlociu.

Vorbind cu reporterii înainte de întâlnire, Scholz a declarat că a fost încurajat de decizia Senatului SUA de a avansa joi un proiect de lege de 95,34 miliarde de dolari care include ajutor pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, după ce republicanii au blocat legislaţia de compromis care includea reforme ale politicii de imigraţie.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Casa Albă a lansat avertismente de luni de zile că un eşec al legislatorilor în a oferi ajutor Kievului ar afecta capacitatea acestuia de a lupta împotriva Rusiei la doi ani de la invazia Moscovei în Ucraina.

"Eşecul Congresului Statelor Unite, dacă va avea loc, de a nu sprijini Ucraina este aproape de o neglijenţă criminală. Este revoltător", a declarat Biden în Biroul Oval, alături de Scholz.

"Sunt foarte fericit că în Europa am luat acum decizii pentru a obţine sprijinul financiar necesar pentru buget", a spus Scholz, vorbind în engleză. "De asemenea, că Germania a fost pregătită să îşi sporească sprijinul cu livrarea de arme".

Scholz s-a întâlnit cu oameni de afaceri americani pentru a discuta despre oportunităţile de investiţii în Germania, înainte de a se alătura lui Biden la Casa Albă pentru a discuta despre cele două crize care domină politica mondială.

Germania a avut contribuţii decisive în ultima vreme în sprijinul Ucrainei care a respins o invazie rusă la scară largă, a spus el.

"Acum, acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi în restul Europei şi, de asemenea, în Statele Unite", a spus el, menţionând că preşedintele rus Vladimir Putin se bazează pe faptul că sprijinul pentru Ucraina scade.

El a precizat că întâlnirea sa cu senatorii americani de ambele părţi de joi seară l-a asigurat că experţii în politică externă şi de securitate din Congresul SUA au înţeles necesitatea unui sprijin susţinut pentru Ucraina.

Scholz a declarat că Putin a relatat "o poveste complet absurdă despre originile acestui război" în interviul său cu prezentatorul Tucker Carlson, difuzat joi.

"Există o cauză clară şi aceasta este voinţa preşedintelui rus de a anexa o parte din Ucraina", a spus el.

Întrebat despre sugestia lui Putin de a face un schimb de prizonieri - jurnalistul american Evan Gershkovich de la Wall Street Journal, care este deţinut în Rusia de aproape un an, în schimbul lui Vadim Krasikov, condamnat pentru uciderea în 2019 a unui disident cecen la Berlin - Scholz a spus că astfel de chestiuni ar trebui discutate în mod confidenţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.