Accesul pe plajă în portul rus Novorossiisk de la Marea Neagră este restricţionat miercuri dimineaţă, a anunţat primarul oraşului, după ce forţele de apărare au fost angajate în respingerea unui atac cu drone maritime, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până la ora 09:00, pe 3 iulie, apele golfului vor fi supravegheate", a declarat primarul Andrei Kravcenko pe aplicaţia de mesagerie Telegram. "Vă rugăm să vă abţineţi de la vizitarea zonelor de plajă, a digurilor şi a zonelor de agrement de pe malul apei în timpul activităţilor operaţionale", a cerut el localnicilor.

Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au distrus două drone maritime care se îndreptau în direcţia Novorossiisk.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Rusia a acuzat adesea Ucraina că îi atacă oraşele portuare de pe coasta Mării Negre şi din Peninsula Crimeea, anexată de Moscova, însă oficialii ruşi nu dezvăluie adesea întreaga amploare a pagubelor provocate de atacurile ucrainene.

Novorossiisk este cel mai mare port rusesc de la Marea Neagră. Este o poartă de ieşire cheie din sudul Rusiei pentru exporturile de petrol şi tranzitul ţiţeiului şi al altor produse petroliere. De asemenea, în acest port este încărcat petrolul provenind din Kazahstan şi Azerbaidjan şi un hub pentru transportul de cereale, cărbune, îngrăşăminte minerale, lemn, containere, mărfuri alimentare şi chimice.

Ministerul rus al Apărării a declarat, de asemenea, că sistemele sale de apărare aeriană au distrus 10 drone aeriene lansate de Ucraina asupra teritoriului rus, inclusiv una deasupra regiunii Moscova. Reuters nu a putut verifica independent aceste informaţii, iar din partea Ucrainei nu a existat deocamdată niciun comentariu.

Kievul a declarat că atacurile asupra infrastructurii militare, de transport şi energetice a Rusiei sunt un răspuns la atacurile continue ale Moscovei asupra teritoriului Ucrainei de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina în 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.