Australia a ridicat luni nivelul de ameninţare teroristă de la "posibil" la "probabil", invocând o creştere a opiniilor extremiste în ţară care conduce la o probabilitate de peste 50% de planificare a unui atac în următoarele 12 luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat că a ridicat nivelul de alertă în urma sfaturilor primite de la serviciile de securitate, dar a precizat că nu există o ameninţare iminentă de atac.

"Consilierea pe care am primit-o este că tot mai mulţi australieni îmbrăţişează o gamă mai diversă de ideologii extreme şi este responsabilitatea noastră să fim vigilenţi", a declarat el într-o conferinţă de presă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Australia a coborât nivelul de alertă la "posibil" în 2022, după opt ani la "probabil".

Mike Burgess, directorul general al Australian Security Intelligence Organisation, principala agenţie de informaţii a ţării, a declarat că tensiunile din Orientul Mijlociu, inclusiv un conflict între Israel şi Hamas care a început la 7 octombrie, au contribuit la creşterea nivelului de ameninţare.

"Conflictul a alimentat nemulţumirile, a promovat protestele, a subminat coeziunea socială şi a sporit intoleranţa", a declarat el.

Australia a înregistrat mai multe atacuri violente în ultimele luni, dintre care unele au fost desemnate ca fiind motivate de extremism.

În aprilie, poliţia australiană a declarat că un atac cu cuţitul asupra unui episcop al bisericii asiriene şi a câtorva dintre adepţii săi din Sydney a fost un act terorist motivat de un presupus extremism religios.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.