Armata sud-coreeană a anunţat sâmbătă că investighează o posibilă scurgere de informaţii extrem de sensibile care, potrivit presei, ar putea identifica agenţii de informaţii ai Seulului care spionează Coreea de Nord, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Comandamentul serviciilor de informaţii militare din Coreea, o ramură secretă a armatei sud-coreene, a descoperit în urmă cu o lună că au fost divulgate informaţii clasificate, inclusiv datele personale ale agenţilor săi detaşaţi în străinătate, a relatat agenţia de presă Yonhap. De atunci, oficialii au "detectat indicii" că aceste informaţii ar putea fi în mâinile Coreei de Nord, potrivit Yonhap.

Conform agenţiei, informaţiile divulgate ar include detalii despre agenţi sud-coreeni care s-au dat drept diplomaţi în străinătate, precum şi agenţi sub acoperire, dintre care unii chiar s-au întors acasă de teamă că identitatea lor va fi dezvăluită.
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
 
Yonhap susţine, de asemenea, că autorităţile sud-coreene investighează un funcţionar civil care lucrează în cadrul direcţiei de informaţii militare şi care avea informaţii clasificate stocate pe computerul personal. Oficialul ar fi spus că i-a fost piratat computerul.

Reacţionând la informaţiile apărute în presă, Ministerul sud-coreean al Apărării a declarat sâmbătă, într-un comunicat, că "autorităţile militare investighează în prezent această chestiune", dar nu a confirmat detaliile publicate de Yonhap.

Armata intenţionează să trateze cazul "cu severitate, în conformitate cu legile şi reglementările, în funcţie de rezultatele anchetei", a adăugat ministerul.

Joi, Statele Unite, Marea Britanie şi Coreea de Sud au emis un avertisment comun în legătură cu o campanie mondială de "spionaj cibernetic" a hackerilor nord-coreeni, care vizează furtul de secrete militare clasificate pentru a avansa cu programul lor interzis de arme nucleare.

CITEȘTE ȘI Hackerii nord-coreeni fură secrete militare. Au vizat sistemele informatice ale unor mari producători din industria de armament. SUA oferă recompensă de 10 milioane de dolari pentru prinderea unuia dintre ei
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.