Armata egipteană anunţă- marţi că a deschis o anchetă cu privire la uciderea unui grănicer în ”tiruri” în zona frontalieră Rafah dintre Egipt şi Fâşia Gaza, unde sunt desfăşurate forţe israeliene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele armate egiptene, prin autorităţile competente, anchetează cu privire la tiruri în zona frontalieră de la Rafah care au antrenat moartea unuia dintre gardienii săi”, anunţă într-un comunicat un purtător de cuvânt al armatei egiptene.

Armata israeliană a annnţat la rândul său că examinează un ”incident” implicând ”tiruri” la frontiera cu Egiptul şi anunţă ”discuţii în curs cu egiptenii”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit unor prime elemente ale anchetei, ”s-au tras focuri de armă” între armata israeliană şi membri ai ”rezistenţei palestiniene, ceea ce a condus la tiruri în mai multe direcţii”, a anunţat luni seara o sursă în domeniul securităţii citată de Al-Qahera News, un site apropiat spionajului egiptean.

La acel moment, grănicerul ”lua măsuri de protecţie şi se ocupa de provenienţa” tirurilor, potrivit acestei surse.

Armata israeliană desfăşoară operaţiuni militare şi bombardează de la 7 mai oraşul Rafah, în sudul Fâşiei gaza, situat la frontiera cu Egiptul.

Cairo ”a avertizat cu privire la repercusiunile operaţiunilor militare israeliene pe axa Philadelphia şi împotriva oricărei atingeri la adresa securităţii personalului egiptean de securitate desfăşurat la frontieră”, declară sursa citată de Al-Qahera, referindu-se la o zonă-tampoin de aproximativ 12 kilometri situată între Egipt şi Fâşia Gaza, pe care Israelul o controla până la retragerea sa unilaterală din acest teritoriu, în august 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.