Armata americană a semnat un contract important - în valoare de aproape 22 de miliarde de dolari - cu Microsoft, în vederea furnizării unor căşti de realitate augmentată forţelor de luptă de aproape, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sisistemul Integrat de Augmentare Vizuală (IVAS) - pe care Microsoft îl dezvoltă împreună cu armata de trei ani - reprezintă o comandă în valoare de 21,8 miliarde de dolari, pe o perioadă de zece ani, a anunţat miercuri Departamentul american al Apărării.

Un prim contract se desfăşoară pe o perioadă de cinci ani şi poate fi prelungit încă cinci.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Acest dispozitiv integrează ochelari de realitate augmentată HoloLens - comercializaţi deja pe piaţă - unor servicii informatice la distanţă (cloud).

”El  le furnizează forţelor de luptă o mai bună apreciere a situaţiei, permite o împărtăşire a unor informaţii şi luarea unor decizii într-o varietate de scenarii”, anunţă într-o postare pe blog un reprezentant tehnic al Microsoft, Alex Kipman.

”Această comandă trece IVAS în stadiul de producţie şi punere în serviciu rapidă, în vederea furnizării unor capacităţi de nouă generaţie de vedere pe timp de noapte şi cunoaşterea unei localizări forţelor de luptă de aproape”, a anunţat într-un comunicat Departamentul Apărării.

Un ecran montat pe cască, folosit de către militari pe teren şi la antrenament, este alimentat de senzori de vedere pe timp de noapte şi termică, în vederea luării unor decizii tactice şi angajarea ţintelor, precizează ministerul.

Hărţi şi informaţii pot fi proiectate în ochelari.

Acest contract strânge şi mai mult relaţiile gigantuluit tehnologic, cu sediul la Redmond, în statul Washington, în vestul Statelor Unite, cu armata americană.

În septembrie, Pentagonul şi-a menţinut decizia de a-şi atribui megacontractul de ”cloud” - în valoare de zece miliarde de dolari - Microsoft şi nu Amazon, în pofida protestelor gigantului comerţului online, care l-a acuzat pe fostul preşedinte Donald Trump  de favoritism şi a contestat decizia în justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.