Armata americană a anunţat că a doborât sâmbătă o dronă şi două rachete lansate de rebelii yemeniţi houthi în două interceptări separate deasupra sudului Mării Roşii, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu au fost raportate răniri sau pagube de către navele aflate în zonă în momentul incidentelor, a precizat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom) într-un mesaj X.

Drona distrusă a fost doborâtă în cursul zilei, a precizat aceeaşi sursă, adăugând că alte două drone s-au prăbuşit în mare.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Seara, forţele Centcom au interceptat "cu succes" două rachete balistice antinavă deasupra Mării Roşii, a continuat acelaşi mesaj. 

Rachetele '"au fost lansate spre USS Gravely (distrugător american) şi au fost distruse în legitimă apărare, nefiind raportate pagube sau răniţi", subliniază Centcom.

Houthi, care controlează o mare parte din Yemen, au lansat din noiembrie atacuri asupra navelor despre care cred că au legătură cu Israelul. Ei pretind că acţionează în semn de solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul duce un război mortal împotriva Hamas, ca represalii la atacul sângeros fără precedent al mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian, la 7 octombrie.

Ca răspuns la atacurile houthi, Statele Unite, care sprijină Israelul, au înfiinţat în decembrie o forţă multinaţională de protecţie maritimă şi au efectuat lovituri împotriva Houthi în Yemen, uneori cu ajutorul Regatului Unit. De atunci, houthi şi-au extins atacurile asupra navelor legate de Statele Unite sau de Regatul Unit.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.