Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa se apropie de sfârşit, o mişcare ce ar deschide calea pentru Moscova de a trimite un nou emisar la Washington într-un moment în care relaţiile bilaterale sunt la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite şi Rusia sunt în dezacord cu privire la războiul Moscovei din Ucraina, iar relaţiile s-au deteriorat la cel mai scăzut nivel cel puţin de la criza rachetelor din 1962.

Încheierea misiunii lui Antonov în SUA a fost semnalată joi de ziarul rus Kommersant, care a descoperit o felicitare scrisă de mână pe care Antonov o trimisese unui think-tank din Moscova cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a acestuia.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Misiunea mea se apropie de sfârşit. Sper că împreună vom continua să apărăm interesele Patriei noastre!" a scris Antonov în scrisoarea de felicitare, datată 29 iunie.

Întrebată, joi, despre acest subiect, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat reporterilor, citată de agenţia de presă Interfax: "Nu există niciun motiv pentru a comenta aici. Fiecare poate avea propriile planuri personale. Deciziile privind numirea şi schimbarea ambasadorilor sunt luate de preşedinte".

Antonov, în vârstă de 69 de ani, şi-a preluat funcţia la Washington în septembrie 2017. Înainte de aceasta, el a fost ministru adjunct al apărării şi ministru adjunct de externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.