Echipa candidatei democrate la preşedinţia SUA Kamala Harris a anunţat, duminică, că a strâns peste o jumătate de miliard de dolari de la începutul campaniei, în urmă cu o lună, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vicepreşedinta SUA, care a intrat în cursa pentru Casa Albă la 21 iulie, înlocuindu-l pe Joe Biden, a fost învestită în această săptămână la Chicago, în cadrul unei convenţii democrate euforice. „Chiar înainte de discursul vicepreşedintei Harris de joi seara, am depăşit oficial pragul de 500 de milioane de dolari”, a declarat Jen O'Malley Dillon, şefa sa de campanie, într-un comunicat.

Totalul se ridică acum la 540 de milioane, a declarat ea, asigurându-ne că acesta este un record pentru orice campanie din istorie” - fără a preciza însă perioada pe care şi-a bazat comparaţia. „Imediat după discursul său, am avut cea mai bună oră de strângere de fonduri” a campaniei, a adăugat O'Malley Dillon.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Donald Trump avea 327 de milioane de dolari la începutul lunii august

În comunicat s-a subliniat importanţa micilor donatori, precizând că "o treime" din donaţiile înregistrate în săptămâna Convenţiei Democrate au provenit „de la primii donatori”. Aceste cifre se referă la donaţiile către diverse structuri care finanţează campania naţională.

În cele 24 de ore care au urmat anunţului retragerii lui Joe Biden şi al susţinerii vicepreşedintelui său, democraţii au strâns 81 de milioane de dolari. Este vorba de o schimbare radicală de dinamică, după căderea în care se aflau democraţii la începutul lunii iulie, după prestaţia catastrofală a lui Joe Biden în dezbaterea cu Donald Trump de la sfârşitul lunii iunie.

La rândul său, echipa de campanie a candidatului republican declara, la începutul lunii august, că dispune de aproximativ 327 de milioane de dolari, cu trei luni înainte de alegerile americane, în care sunt necesare sute de milioane de dolari, în special pentru finanţarea difuzării de spoturi politice la televiziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.