Activişti sud-coreeni au trimis zece baloane pline cu pliante anti-Kim Jong Un în Coreea de Nord, a anunţat agenţia de presă Yonhap, ca represalii la trimiterea de către Phenian a baloanelor pline cu gunoi săptămâna trecută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mişcarea dezertorilor Free North Korea a anunţat că a trimis 200.000 de fluturaşi în Coreea de Nord la începutul acestei dimineţi", a relatat agenţia de presă sud-coreeană.

"Am folosit zece baloane pentru a trimite pentru a trimite 200.000 de pliante din Pocheon", la nord-est de Seul, a declarat liderul mişcării, Park Sang-hak, citat de Yonhap. El a adăugat că baloanele transportau şi stick-uri USB cu muzică sud-coreeană.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

O imagine transmisă de mişcare îl arată pe unul dintre activişti cu o pancartă mare cu liderul Kim Jong Un şi sora sa şi purtătoarea de cuvânt a regimului, Kim Yo Jong.

La începutul săptămânii, mişcarea a anunţat că, la 10 mai, a trimis deja baloane cu stick-uri USB cu K-pop şi drame coreene în Coreea de Nord, unde acest tip de materiale este strict interzis.

"Duşmanul poporului, Kim Jong Un, a trimis mizerii şi gunoaie sud-coreenilor, dar noi, dezertorii, trimitem adevăr şi iubire compatrioţilor noştri nord-coreeni", se arată în scris.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a suspendat marţi în totalitate un acord de detensionare militară din 2018 cu Coreea de Nord, la câteva zile după ce Phenianul a trimis aproape o mie de baloane pline cu gunoaie şi excremente de animale peste graniţa cu vecinul său.

Potrivit Phenianului, aceste "cadouri sincere" au fost o ripostă la trimiterea de baloane încărcate cu propagandă deasupra teritoriului său de către activişti din Sud.

Acordul militar a expirat în mare parte anul trecut, când Coreea de Sud a decis să îl suspende parţial după ce Coreea de Nord a plasat pe orbită un satelit de spionaj. Coreea de Nord, la rândul său, a dat deja asigurări că nu va mai respecta acordul.

Suspendarea sa totală permite Seulului să reia exerciţiile cu trageri reale şi să relanseze campaniile de propagandă împotriva regimului din Nord prin difuzoare de-a lungul graniţei, care au înfuriat întotdeauna Phenianul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.