Şaisprezece juraţi au fost desemnaţi, marţi, pentru procesul de omor involuntar al lui Alec Baldwin în New Mexico, unde declaraţiile de deschidere vor începe miercuri, transmite France 24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci bărbaţi şi 11 femei au fost aleşi de procurorii speciali din comitatul Santa Fe şi de echipa de avocaţi ai apărării actorului. Doisprezece vor fi desemnaţi ca juraţi şi patru ca supleanţi de către instanţă, numai după ce vor audia cazul.

Aceştia vor avea sarcina de a decide dacă Baldwin a comis infracţiunea atunci când, în timpul unei repetiţii în octombrie 2021, un revolver s-a descărcat în timp ce el îl îndrepta spre directorul de imagine Halyna Hutchins, omorând-o şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza. Aceştia se aflau pe platoul de filmare al filmului western "Rust", la Bonanza Creek Ranch, la aproximativ 18 mile (29 de kilometri) de locul unde are loc procesul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Membrii mass-media nu au fost lăsaţi să intre în sala de judecată atunci când avocaţii şi-au folosit provocările pentru a elimina juraţii. Judecătoarea Mary Marlowe Sommer a depus jurământul, le-a spus să evite ştirile despre caz şi să se prezinte miercuri dimineaţă.

Baldwin, 66 de ani, ar putea primi până la 18 luni de închisoare dacă juraţii îl vor găsi vinovat în unanimitate. Selecţia a început greu marţi, cu o întârziere de peste două ore din cauza unor probleme tehnice, dar juriul a fost selectat într-o singură zi, aşa cum era de aşteptat.

Când Marlowe Sommer i-a întrebat pe cei 70 de posibili juraţi dacă erau familiarizaţi cu cazul, toţi, cu excepţia a doi, au ridicat mâna pentru a indica că erau familiarizaţi.

Alţi doi au indicat că nu ar putea fi corecţi şi imparţiali şi au fost excluşi.

Baldwin, starul din "30 Rock" şi "The Hunt for Red October" şi o figură importantă a Hollywood-ului timp de 35 de ani, a stat în sala de judecată cu o echipă de patru avocaţi ai săi, îmbrăcat într-un costum gri, cravată închisă, cămaşă albă, cu ochelari şi părul pieptănat îngrijit.

Soţia sa, Hilaria Baldwin, şi fratele său, actorul din "The Usual Suspects", Stephen Baldwin, erau aşezaţi în spatele sălii de judecată.

La întrebările procurorului Kari Morrissey, un potenţial jurat a declarat că urăşte armele de foc, dar mulţi alţii au recunoscut că le deţin şi puţini oameni şi-au exprimat opinii ferme despre arme.

Alex Spiro, avocatul lui Baldwin, a subliniat în interogatoriul său gravitatea situaţiei - "în mod evident, cineva şi-a pierdut viaţa" - şi a cerut juraţilor să prezinte orice rezerve cu privire la propria lor capacitate de a fi corecţi şi imparţiali.

"Are cineva această părere, chiar şi în cea mai mică măsură?", a întrebat Spiro grupul.

El le-a cerut să se prezinte dacă au împărtăşit online opinii despre caz. Niciunul nu a făcut-o. Spiro i-a întrebat dacă vreunul dintre ei are opinii ferme cu privire la siguranţa armelor şi dacă o persoană se poate baza pe un expert pentru a asigura siguranţa unei arme, nu doar pe sine.

Mai mulţi au spus că tratează întotdeauna o armă ca şi cum ar fi încărcată. Un bărbat a declarat că a fost învăţat să respecte şi să trateze armele în acelaşi mod, dar că, de asemenea, s-a supus unui instructor în timpul instruirii pe care a primit-o pentru un permis de port ascuns.

Spiro a întrebat, de asemenea, dacă juraţii se simt confortabil să pună la îndoială judecata reprezentanţilor forţelor de ordine, chiar şi a celor care depun mărturie sub jurământ.

El a întrebat dacă unii dintre ei cunoşteau potenţiali martori, iar câţiva au spus că îl cunoşteau pe şeriful comitatului Santa Fe, Adan Mendoza, care se află pe lista martorilor acuzării.

Să fii ales să participi la procesul unui star atât de important acuzat de o crimă atât de gravă ar fi neobişnuit chiar şi în Los Angeles sau în oraşul natal al lui Baldwin, New York. Dar va fi, în esenţă, o experienţă nemaiauzită pentru cei care vor fi aleşi juraţi în Santa Fe, New Mexico, deşi în ultimii ani statul a devenit din ce în ce mai mult un centru de producţie al Hollywood-ului.

Baldwin şi soţia sa au ajuns devreme la tribunal împreună cu cel mai mic copil al lor, Ilaria Catalina Irena Baldwin. Cuplul are şapte copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 10 ani.

Baldwin a declarat că arma a tras accidental după ce a urmat instrucţiunile de a o îndrepta spre Hutchins, care se afla în spatele camerei. Fără să ştie că arma conţinea un cartuş încărcat, Baldwin a declarat că a apăsat pe ciocan - nu pe trăgaci - şi arma a tras.

Hutchins era considerată o stea în ascensiune în fotografia de film când a fost ucisă la vârsta de 42 de ani. Era mama unui fiu tânăr care a crescut într-o bază militară sovietică izolată şi a lucrat la filme documentare în Europa de Est înainte de a studia filmul la Los Angeles şi de a se angaja într-o carieră cinematografică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.