Ministerul de Interne anunţă că marţi, echipe de lucru din Ministerul Afacerilor Interne din România şi din Ministerul Afacerilor Interne din Republica Bulgaria au avut o întrevedere în format videoconferinţă, sub coordonarea chestorului general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat pentru ordine şi siguranţă publică, şi a omologului bulgar, Dimitar KANGALDZHIEV, secretar general. Cele două echipe au fost formate din reprezentanţi ai structurilor de Poliţie, Poliţie de Frontieră, Imigrări şi Anticorupţie din cele două ţări. În cadrul discuţiilor, a fost subliniată cooperarea excelentă dintre structurile Poliţiei de Frontieră din cele două ţări, prin schimb eficient de informaţii, patrulări comune şi operaţiuni comune de combatere a migraţiei ilegale şi s-au analizat măsuri comune pentru gestionarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în timpul sezonului estival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MInisterului de Interne, întrevederea a reprezentat o continuare a discuţiilor avute de către cei doi demnitari la data de 22 mai 2024 la Ruse, în Republica Bulgaria, în cadrul căreia au fost convenite măsuri comune pentru consolidarea cooperării operative bilaterale, intensificarea contactelor directe.

”De asemenea, întâlnirea a reliefat nivelul avansat al încrederii reciproce în cadrul cooperării de profil. Măsurile convenite au fost incluse într-un Plan de Acţiune Comun, ale cărui prime rezultate au fost evidenţiate în cadrul întrevederii de astăzi”, precizează MAI. 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În cadrul discuţiilor, a fost subliniată cooperarea excelentă dintre structurile Poliţiei de Frontieră din cele două ţări, prin schimb eficient de informaţii, patrulări comune şi operaţiuni comune de combatere a migraţiei ilegale. Un subiect important al discuţiilor l-a reprezentat convenirea unor măsuri comune pentru gestionarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în timpul sezonului estival.

”Combaterea eficientă a criminalităţii organizate şi transfrontaliere a fost prezentată ca o prioritate comună, cu accent pe combaterea traficului de migranţi, a traficului de droguri şi a contrabandei cu ţigări, cooperarea între structurile competente în cadrul investigaţiilor comune specifice fiind foarte bună. În acest context, pe lângă contactele existente la nivel central între structurile de crimă organizată din cele două ţări, au fost stabilite contacte directe şi între structurile teritoriale din zonele de frontieră adiacente. Totodată, cele două delegaţii au convenit măsuri suplimentare cu privire la siguranţa turiştilor şi îmbunătăţirea siguranţei rutiere”, mai arată MAI în comunicat. 

Potrivit instituţiei. a fost evidenţiată cooperarea în domeniul combaterii corupţiei între structurile competente din cele două ministere de interne atât în ceea ce priveşte activităţile la nivel naţional, cât şi la nivel regional.

”În încheierea discuţiilor, delegaţiile au agreat continuarea cu aceeaşi frecvenţă a activităţilor comune în toate domeniile de interes reciproc”, mai anunţă Ministerul de Interne. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.