Peste 140 de gospodării din 12 localităţi ale judeţului Vaslui au fost inundate, doi pacienţi au rămas în ambulanţele care nu au mai putut înainta pe drumurile acoperite de aluviuni şi blocate de viituri, iar zeci de persoane îşi petrec noaptea departe de casele lor aflate în calea viiturii. Bilanţul provizoriul realizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă arată că inundaţiile au provocat „„pagube semnificative”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
„Situaţiile cele mai dificile s-au înregistrat în localităţile Murgeni, Gara Banca, Zorleni, Trestiana şi Griviţa, Măluşteni, Fălciu, Gara Docăneasa, Vinderei, Lunca Banului, Rânzeşti, Bârlad şi Bogdăneşti. Au fost înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 140 de gospodării. Până la momentul raportării, 46 de persoane au fost evacuate, între care 33 de copii şi 13 adulţi. În localitatea Griviţa, doi pacienţi au rămas blocaţi în ambulanţe din cauza aluviunilor de pe carosabil, însă şoseaua a fost curăţată, astfel că o femeie însărcinată şi un bărbat suferind de hipertensiune arterială au ajuns cu bine la spitalul din Bârlad”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
În urma ploilor torenţiale, la nivelul judeţului traficul rutier a fost afectat pe trei drumuri naţionale, respectiv DN 24 A, DN 15D şi DN 26.
Sâmbătă, aproape 1200 de consumatori au rămas fără energie electrică în localităţile Obârşeni, Lipovăţ, Corbu, Bogdăneşti, Sărăţeni, Griviţa şi Murgeni, mai multe echipe de intervenţie ale distribuitorului zonal de energie lucrând pentru repunerea în funcţiune a instalaţiilor.
Peste 100 de pompieri cu 22 mijloace de intervenţie dar şi angajaţi din cadrul autorităţilor administraţiei locale şi structurilor locale ale instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţii în asigurarea răspunsului în cazul producerii unor situaţii deosebite au intervenit la situaţiile de urgenţă. 
Pompierii au intervenit duminică noaptea cu mai multe autospeciale şi motopompe pentru evacuarea apei din subsolul Casei de Cultură din municipiul Bârlad, precum şi din două locuinţe din Zorleni, în timp ce militarii de la Punctul de Lucru Murgeni au intervenit pentru salvarea unor animale în localitatea Blăgeşti, comuna Blăgeşti. Salvatorii din Huşi au intervenit cu motopompele pentru evacuarea apei din trei case aflate în localitatea Lunca Banului.
La Bârlad şi Huşi au fost operaţionalizate două tabere destinate sinistraţilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.