Un puternic incendiu de vegetaţie a izbucnit în Delta Dunării, în zona de nord localităţii Sulina, ISU precizând că astfel de incendii se produc des şi se dezvoltă cu repeziciune din cauza vântului puternic şi a vegetaţiei care în această perioadă este foarte uscată. ”Nu au fost identificate obiective economice care să fie în pericol şi nici alte obiective de interes, incendiul fiind înconjurat de canale. Situaţie din zona este monitorizată în permanenţă de către agenţii ARBDD, iar ISU Tulcea menţine permanent legătura cu autorităţile locale”, transmit reprezentanţii ISU, care amintesc că incendierea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă prin lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - ”Incendiul produs în zona prospect de lângă localitatea Sulina, unde a ars vegetaţie uscată, stuf şi papură s-a stins noaptea trecută în jurul orelor 4-5. 
Nu au fost înregistrate pagube la obiective de interes din zonă, focarele fiind monitorizate în permanenţă de către autorităţile locale, agenţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi un echipaj de pompieri din cadrul Pichetului Nave Operative Crişan”, informează ISU.
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Incendiul a fost semnalat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea de către agenţii ecologi din cadrul ARBDD viineri, în cursul dimineţii.Conform informării primite, incendiul se manifestă în zona de Nord a oraşului Sulina, în amonte de localitate, pe malul stâng al Braţului Sulina în zona prospect (între localităţile Cardon - Sulina). În urma evaluării transmise, nu au fost identificate obiective economice care să fie în pericol şi nici alte obiective de interes, incendiul fiind înconjurat de canale”, informează ISU.
Situaţia din zonă este monitorizată în permanenţă de către agenţii ARBDD, iar ISU Tulcea menţine permanent legătura cu autorităţile locale în cazul în care situaţia din teren se modifică în mod nefavorabil, iar în zonă se află şi un echipaj de intervenţie pentru monitorizare. 
 

 
Conform reprezentanţlor ISU, astfel de incendii se produc des şi se dezvoltă cu repeziciune din cauza vântului puternic şi a vegetaţiei care în această perioadă este foarte uscată.
”De asemenea, facem un apel la populaţia din zona Deltei să folosească cu responsabilitate sursele de foc în zonele cu pericol de incendiu, să nu lase jar aprins şi să nu provoace cu intenţie incendieri a vegetaţiei stuficole!  Acest tip de incendii nu numai că pot pune în pericol viaţa locuitorilor din zonele afectate, dar este un pericol real şi pentru bunurile acestora, a faunei din zona protejată dar şi a celor care intervin pentru lichidarea acestora. Aducem la cunoştinţă că incendierea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă prin lege, cu atât mai mult în zonele strict protejate precum este cea a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi se sancţionează!”, menţonează ISU.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.