Un incendiu a izbucnit, marţi, la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Din primele informaţii se pare că o persoană a dat foc unei saltele de pat în cadrul unităţii respective. Treizeci şi patru de persoane au fost evacuate, acestea fiind duse în curtea de plimbare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE: Reprezentanţii Spitalului Penitenciar Poarta Albă au menţionat că incendiul nu s-a manifestat cu foc, dar a fost fum

”Este vorba despre o persoană private de libertate care a incendiat o saltea din camera de deţinere în care a fost cazată. Incendiul nu s-a manifestat cu foc, dar a produs fum. Incidentul a fost descoperit şi stins până la sosirea echipajelor de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa, de către formaţiunea de primă intervenţie a Penitenciarului Spital Constanţa Poarta Albă, cu sprijinul colegilor din cadrul Penitenciarului Poarta Albă”, au afirmat reprezentanţii Spitalului Penitenciar Poarta Albă.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
 
Ei au menţionat că pacienţii au fost evaluaţi medical şi nu au fost înregistrate afecţiuni produse de fum. De asemenea, au fost evacuaţi 20 de pacienţi şi relocaţi în curtea de plimbare.
 
Nu au fost înregistrate victime în urma acestui incident.

UPDATE: Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că incendiul de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă a fost provocat un bărbat care a dat foc unei saltele de pat în camera în care se afla. 

”La data de 10 septembrie, în jurul orei 13.10, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană, din incinta unui penitenciar, ar fi dat foc unei saltele de pat, în camera în care acesta se afla.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constat că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 62 de ani, care a primit îngrijiri medicale la faţa locului, fără ca acesta să fi suferit arsuri”, au anunţat reprezentanţii IPJ Constanţa. 
 
La acest moment, poliţiştii Postului de Poliţie Poarta Albă fac cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor care au condus la incident. 
 
Poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de distrugere.
 
La ora 13.45 Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost sesizaţi, marţi, că a izbucnit un incendiu la Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

La faţa locului s-au deplasat cinci echipaje SMURD, şase maşini de stingere, o autospecială pentru transport victime multiple, două autoscări.

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie, la ora 13.16.

”Din primele informaţii, este vorba despre o victimă care s-a autoincendiat. Incendiul a fost lichidat la 13.32. Se procedează la ventilarea spaţiilor. Au fost evacuate 34 de persoane, relocate în curtea de plimbare”, au anunţat reprezentanţii ISU Dobrogea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.