Poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS) au intervenit în forţă într-o locuinţă din Sectorul 1, după ce o femeie a anunţat că a fost ameninţată de fratele său. Bărbatul a fost agresiv şi cu agenţii veniţi să îl calmeze, refuzând dialogul cu negociatorii şi îndreptându-se spre poliţişti cu un topor pentru a-i lovi. Suspectul a fost împuşcat în piciorul stâng de unul dintre poliţişti, cu muniţie de cauciuc, fiind dus la spital. Ulterior, pe numele său a fost emis ordin de protecţie provizoriu şi el va trebui să poarte o brăţară de monitorizare. urse judiciare afirmă că între femeie şi fratele său conflict a pornit de la bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Surse judiciare afirmă că între femeie şi fratele său conflict a pornit de la bani. 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

6 iunie - Maratonul Energiei
 
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunţă că, în urma intervenţiei autorităţilor în acest caz, se fac cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, având în vedere atitudinea bărbatului faţă de cei care au intervenit.
 
De asemenea  se fac verificări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, unde se va cerceta dacă s-a folosit forţa în mod proporţional şi justificat de circumstanţele în care s-au produs evenimentele.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 4 Poliţie au fost sesizaţi, joi, în jurul orei 22.30, prin sistem 112, cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 1, o femeie este ameninţată de fratele său cu un obiect tăietor-înţepător.

Poliţiştii ajunşi acolo au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, care avea un comportament agresiv, având un obiect contondent, şi care le-a comunicat poliţiştilor să nu intre în curtea imobilului.

”Astfel, poliţiştii au luat legătura cu sora bărbatului, care le-a relatat poliţiştilor faptul că, în urma unui conflict verbal, ar fi fost ameninţată de fratele ei cu un obiect tăietor-înţepător, iar ulterior aceasta a părăsit incinta locuinţei, fără să fi suferit vătămări. Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat şi era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu poliţiştii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori şi al unei echipe de asalt, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În momentul ajungerii acestora, persoana în cauză nu a cooperat cu negociatorii şi nu a dorit sa iniţieze contact cu aceştia, fiind agresiv verbal, fapt pentru care echipa de asalt a pătruns în forţă în curtea imobilului”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

În momentul pătrunderii poliţiştilor, bărbatul a devenit agresiv şi s-a apropiat ameninţător cu toporul către aceştia, încercând să-i lovească, astfel că, potrivit procedurilor legale, unul dintre membrii echipei a tras un foc cu arma cu muniţie de cauciuc, în piciorul stâng al bărbatului.

Echipajul de prim-ajutor prezent acolo i-a acordat îngrijiri medicale bărbatului.

”Întrucât în urma utilizării armamentului, persoana în cauză a suferit leziuni la nivelul membrului inferior stâng, acesta a fost transportat la spital, în stare stabilă, pentru investigaţii suplimentare. Facem precizarea că poliţiştii nu au suferit vătămări, în urma intervenţiei”, a arătat sursa citată.

De asemenea, în interiorul casei, au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, un obiect tăietor-înţepător şi un topor.

În continuarea activităţilor procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există un risc iminent, astfel că împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile.

De asemenea, persoana vătămată şi-a exprimat consimţământul referitor la purtarea unui dispozitiv electronic de monitorizare, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, fiind dispusă astfel măsura purtării, de către autor, a unei brăţări electronice.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru ameninţare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.