Un proiectil antiaerian de 88 de milimetri, care provine cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperit în Marea Neagră, în zona Mangalia, de echipajul unei nave civile. Specialiştii au intervenit pentru extragerea şi neutralizarea sa în condiţiile de siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii Forţelor Navale Române au transmis că o grupă de scafandri de luptă EOD (specializaţi în lupta împotriva dispozitivelor explozive), din subordinea Centrului 39 Scafandri, a executat, vineri, o misiune de identificare, extragere, transport şi distrugere a unui proiectil antiaerian de 88 de milimetri, cel mai probabil din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Solicitarea intervenţiei specialiştilor din compunerea Forţelor Navale Române a fost făcută în urma descoperirii proiectilului, în zona Mangalia, de către o navă civilă de tip dragă cu pavilion neerlandez (Regatul Ţărilor de Jos). Scafandrii militari s-au deplasat cu o ambarcaţiune rapidă din portul militar Constanţa către nava civilă, aflată în proximitatea portului Constanţa, pentru a extrage proiectilul descoperit şi, ulterior, au transportat elementul de muniţie într-o zonă sigură pentru a îl neutraliza”, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale.
 
Ei au precizat că procedura utilizată de specialiştii EOD a fost executată în conformitate cu standardele specifice, iar intervenţia a fost finalizată în jurul orei 11.30.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.