Trupul alpinistei care a murit, în 12 ianuarie, în timpul unei ascensiuni într-o zonă foarte dificilă din Masivul Bucegi a fost recuperat, marţi, în urma unei acţiuni la care au participat reprezentanţi ai Salvamont Buşteni, ajutaţi de un elicopter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Trei salvamontişti din Buşteni şi un echipaj aerian au intervenit, marţi, la trei săptămâni de la producerea accidentului în care o alpinistă experimentată şi-a pierdut viaţa, pentru recuperarea cadavrului aflat într-o zonă stâncoasă greu accesibilă. 
 
După ce trupul neînsufleţit a fost scos şi transportat la Serviciul de Medicină legală, elicopterul s-a retras la Ghimbav pentru a realimenta, iar doi dintre salvatori se află încă pe peretele muntelui, ei urmând a fi preluaţi de către elicopter.
 
"Misiunea de evacuare a unei persoane decedate în Munţii Bucegi s-a finalizat! Această acţiune complexă s-a realizat cu sprijinul comun, integrat al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi al Salvamont Prahova. Reiterăm că încă de la momentul accidentului produs în Munţii Bucegi, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, misiunea de evacuare a acesteia a fost activă, ea neputând fi executată până astăzi, din pricina fenomenelor meteo periculoase care ar fi putut pune în pericol echipajele de salvatori, aflate la bordul elicopterului SMURD", a transmis, la rândul său, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Femeia, care era din Braşov şi era o alpinistă cu experienţă, a plecat pe munte de ziua ei, pe traseul Albişoara Gemenelor, pentru a aduce un omagiu surorii sale gemene.
 
"Din păcate, nu şi-a găsit niciun partener de drum şi a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze. Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au primit apelul de urgenţă în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vârful Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită”, relatau atunci salvamontiştii din Buşteni.
 
Atunci, încercarea de a recupera cadavrul cu ajutorul unui elicopter nu a reuşit, iar ulterior elicopterul nu a mai putut interveni din cauza viscolului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.