Trei tineri au fost duşi la audieri de poliţiştii din Bucureşti, fiind suspectaţi că, începând din 2021, ar fi ademenit trei adolescenţi care aveau atunci vârste între 13 şi 17 ani, pentru a întreţine relaţii intime cu ei, în schimbul unor sume de bani sau al unor beneficii. Anchetatorii au ajuns la cei trei suspecţi în urma cercetărilor făcute în dosarul care îl vizează pe Kristof Lajos, supranumit ”antrenorul de genii” şi arestat după ce a fost prins când viola un minor. De altfel, la audieri a fost dus şi acesta, pentru a se stabili gradul său de implicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Poliţia Capitalei a informat, joi, că în continuarea cercetărilor desfăşurate de poliţişti de la Secţia 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, în dosarul privind violul asupra unui minor în care este cercetat un bărbat, de 39 de ani, în stare de arest preventiv, au mai fost efectuate activităţi de cercetare şi de urmărire penală, în vederea probării activităţii infracţionale.
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Investigaţiile desfăşurate au condus către alte trei persoane, bănuite de săvârşirea aceleiaşi infracţiunii. În acest context, poliţiştii din cadrul subunităţii s-au sesizat din oficiu. Astfel, astăzi, 26 septembrie 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, dar şi 15 mandate de aducere, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii electronice de stocare a datelor, calculatoare”, a arătat sursa citată.
 
Suspecţii au fost duşi la audieri.
 
”Din datele şi probele administrate până în prezent, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2021 – prezent, trei bărbaţi, unul în vârstă de 24 de ani şi doi, în vârstă de 25 de ani, prin intermediul unor Organizaţii Non-Guvernamentale, înfiinţate de către unul dintre bărbaţi, ar fi ademenit trei minori, care la data comiterii faptelor aveau 13, 16, respectiv 17 ani, care proveneau din familii defavorizate. Din investigaţiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în schimbul unor sume de bani, ori prin promiterea altor beneficii educaţionale, cei trei bărbaţi ar fi întreţinut mai multe raporturi intime cu minorii în cauză”, a transmis Poliţia.
 
De asemenea, la audieri a fost dus şi bărbatul de 39 de ani, aflat în arest preventiv, în vederea probării materialului administrat în cauză, dar şi în vederea stabilirii gradului de implicare pe care acesta îl are. 
 
Cercetările continuă.
 
Întregul material probator a fost administrat de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
De asemenea, acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4 şi Serviciul Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei. 
 
Cercetările sunt continuate, din oficiu, de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol asupra unui minor, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Kristof Lajos, cunoscut pentru că descoperea şi pregătea copiii cu abilităţi speciale, supranumit ”antrenorul de genii”, a fost prins în flagrant, în luna iulie, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.

”Astăzi, 20 iulie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti -  Secţia 26 Poliţie, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în timp ce săvârşea o infracţiune de viol asupra unui minor. În fapt, poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce ar fi întreţinut relaţii de natură sexuală cu un minor, în vârstă de 14 ani, la o locaţie din Sectorul 4”, arăta atunci Poliţia Capitalei.
 
Bărbatul vizat este Lajos Kristof, cunoscut ca antrenorul de genii pentru copiii abandonaţi. Conform anchetatorilor, el i-a oferit copilului, de-a lungul timpului, sume de bani, bunuri precum haine şi IPhone, s-a apropiat de copil şi l-a determinat să se îndepărteze de familie, inoculându-i treptat ideea că familia este nocivă şi devenind astfel persoana de ataşament pentru minor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.