Şaptesprezece migranţi din Irak, Afganistan, Iran şi Libia au fost descopeiţi, în noaptea de miercuri spre joi, într-un lan de porumb din localitatea arădeană Nădlac, aproape de graniţa cu Ungaria, aceştia fiind solicitanţi de azil în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră arădeni au desfăşurat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale în zona Punctului de Trecete a Frontierei Nădlac, descoperind aproape de graniţa cu Ungaria 17 persoane scunse într-un lan de porumb.

Persoanele au fost duse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări, constatându-se că este vorba despre patru bărbaţi, cinci femei şi opt copii, cetăţeni din Irak, Afganistan, Iran şi Libia. Adulţii au vârste cuprinse între 21 şi 49 ani, iar copiii între 2 şi 17 ani.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”La cercetări s-a stabilit faptul că toţi sunt solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, se precizează un comunicat remis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Migranţii adulţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând să se stabilească dacă au avut şi complici care i-au ajutat să ajungă până la graniţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.