România a ridicat, marţi, nivelul de alertă pentru Kenya la 8/9 şi cere cetăţenilor români să evite orice călătorie în zonă. Celor care se află deja acolo le recomandă să îşi notifice de urgenţă prezenţa la Ambasada României la Nairobi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe fondul evoluţiilor de securitate generate de tensiunile interne din Republica Kenya, inclusiv demonstraţiile recente din Nairobi, Ministerul Afacerilor Externe a decis ridicarea nivelului de alertă pentru acest stat la nivelul 8/9 – Evitaţi orice călătorie! Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în acest stat să îşi revizuiască planurile de călătorie şi să îşi amâne deplasările în Kenya”, a tramsmis, marţi, Ministerul de Externe.

De asemenea, MAE recomandă insistent cetăţenilor români care se află pe teritoriul acestui stat să îşi notifice de urgenţă prezenţa la Ambasada României la Nairobi, în vederea facilitării obţinerii de asistenţă şi protecţie consulară, dacă situaţia o va impune.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Totodată, cetăţenii prezenţi în Kenya sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă deosebită şi să evite zonele în care se desfăşoară demonstraţii şi să urmeze cu stricteţe eventualele instrucţiuni ale autorităţilor locale. MAE, prin intermediul Ambasadei României la Nairobi monitorizează situaţia de securitate, misiunea diplomatică fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor”, a mai transmis sursa citată.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Nairobi: +254721214073, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +254708368303.

Poliţia kenyană a tras marţi cu gloanţe reale în manifestanţi care se opun unui proiect guvernamental privind introducerea unor noi taxe, anunţă Amnesty International Kenya, care evocă ”numeroşi răniţi”, iar potrivit ONG-ului Comisia Kenyană a Drepturilor Omului (KHRC) o persoană a fost ucisă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.