Pompierii din Iaşi au intervenit, vineri seară, pentru a salva trei bursuci care au căzut într-o groapă săpată pentru amenajarea unui beci, în comuna Ciurea. Animalele au fost preluate de un reprezentat al Ocolului Silvic din zonă şi eliberate în natură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi a fost solicitat, vineri seară, printr-un apel la 112, să intervină pentru salvarea a trei bursuci căzuţi într-o groapă, în localitatea Ciurea.

Acolo s-au deplasat o autospecială de intervenţie din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi, dar şi  echipajul de intervenţie al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ciurea.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Incidentul a avut loc în zona Primăriei Ciurea, unde o familie de bursuci a căzut într-o zonă amenajată pentru un beci.

FOTO: ISU Iaşi
FOTO: ISU Iaşi

Cei trei bursuci au fost salvaţi şi au fost preluaţi de reprezentanul Ocolului Silvic, pentru a fi eliberaţi în mediul natural.

Viezurele sau bursucul este un mamifer omnivor din genul Meles, familia Mustelidae, care se hrăneşte cu fructe, seminţe, larve, gasteropode, ouă (furate din cuiburile păsărilor care cuibăresc la sol).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.