Poliţiştii locali din Sectorul 6 au dat 24 de amenzi în valoare de peste 16.500 de lei în ultima perioadă pentru fapte surprinse de camerele de supraveghere din sector. Străzile sunt monitorizate pe un perete uriaş cu 27 de ecrane, iar un sistem de inteligenţă artificială scoate în evidenţă cadrele de interes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Camerele de supraveghere montate pe străzile sectorului şi Centrul de Monitorizare al Poliţiei Locale Sector 6 dau rezultate. Persoanele certate cu legea şi cu bunul simţ sunt imediat văzute, identificate, sancţionate. La Centrul de Monitorizare, pe un perete uriaş, «tapetat» cu 27 de ecrane, rulează imagini filmate de camerele din teren. Echipele de poliţişti locali le urmăresc live, ajutaţi de un sistem de inteligenţă artificială, care scoate în evidenţă cadrele de interes”, au transmis, joi, oficialii Primăriei Sector 6.

Aceştia explică faptul că, dacă cineva aruncă deşeuri pe domeniul public, face scandal, ori vandalizează un zid, un loc de joacă, imaginea de pe ecran se măreşte automat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Pe imaginile surprinse de una din camere aflate în proximitatea smart-parking-ului Apusului, se poate vedea un bărbat care trage după el un cărucior. E de fapt o liză încărcată cu un sac voluminos de culoare albă. În el, după cum au aflat ulterior poliţiştii de proximitate, se aflau deşeuri provenite din construcţii. Îl abandonează cu nonşalanţă pe spaţiul verde din apropiere şi pleacă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic! A fost amendat”, au mai transmis reprezentanţii instituţiei.

Aceştia mai transmit că, în zona unei parcări inteligente, pe domeniul public, în cartierul Drumul Taberei, un angajat al unei firme de distribuţiea aruncat cartoane.

”Livra apă la un magazin din zonă şi, odată cu marfa, a “scăpat” şi de respectivele deşeuri. Avem numărul de înmatriculare, poliţiştii locali de la Protecţia Mediului au făcut deja somaţie pentru a afla cine este şi vor întocmi şi amenda în valoare de 2.000 de lei. Nu în ultimul rând, în proximitatea Şcolii “Sfântul Andrei” din acelaşi cartier, o altă persoană a fost surprinsă de camere cum abandonează o saltea de pat folosită. Probabil sancţiunea de 1.000 de lei este mai mare decât salteaua nouă achiziţionată”, au mai transmis reprezentanţii Primăriei.

Aceştia preciyeayă că, doar în ultima perioadă, poliţiştii locali au dat 24 de sancţiuni în valoare de peste 16.500 de lei pentru fapte surprinse pe camerele video.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.