Poliţiştii au avut 14 acţiuni de amploare, în perioada 12-25 iulie, pentru combaterea infracţionalităţii economice, fiind făcute 90 de percheziţii. S-au pus în aplicare 33 de mandate de aducere şi au fost instituite măsuri asigurătorii de peste 21.000.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat, în perioada 12 – 25 iulie 2024, 14 acţiuni de amploare. În cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane cercetate pentru infracţiuni economice, au fost instituite măsuri asigurătorii de peste 21.000.000 de lei. Astfel, în perioada 12 – 25 iulie 2024, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au pus în aplicare 90 de mandate de percheziţie domiciliară şi 33 de mandate de aducere, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 11 persoane”, a transmis, sâmbătă, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 21.490.823 de lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Totodată, au fost indisponibilizaţi 100.697 de lei, 5.900 de euro, 940 de litri de alcool, 4 autoturisme şi 137.546 de ţigarete.

”La data de 24 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 8 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane şi sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăţi comerciale cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, spălarea banilor şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor”, a exemplificat instituţia.

Potrivit poliţiştilor, în perioada 19 ianuarie 2018 – 7 mai 2020, ar fi fost puse în circulaţie, prin vânzarea online, sub denumirile a diferiţi expeditori, articole de îmbrăcăminte şi accesorii vestimentare, încălţăminte, parfumuri şi ceasuri, produse contrafăcute, purtând însemnele unor mărci consacrate în aceste categorii de produse, în valoare totală de 4.872.129,98 de lei (21.285 de colete), care ar fi fost expediate prin intermediul unei societăţi de curierat.

Banii obţinuţi din vânzarea produselor contrafăcute ar fi fost introduşi în circuitul civil, în acest fel dându-se o aparenţă de legalitate.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.