Poliţişti din Bucureşti sunt acuzaţi de totrurarea unui cetăţean ucrainean, în 2023, după ce au intervenit la un centru pentru cazarea cetăţenilor din Ucraina, însă dosarul penal deschis în urma evenimentului a fost clasat. De asemenea, ancheta internă nu a relevat nereguli în intervenţia poliţiştilor, iar ucraineanul care a reclamat abuzul este cercetat pentru două fapte de ultraj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IGPR a transmis, marţi, precizări după apariţia ăn spaţiul public a unor informaţii cu privire la ”implicarea unor poliţişti români, într-un caz de tortură asupra unui ucrainean”.

”La data de 30 octombrie 2023, în jurul orei 03.20, în urma unui apel la S.N.U.A.U. 112, poliţişti din cadrul Directiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 6 Poliţie s-au deplasat la o adresă din Sectorul 2, la un centru pentru refugiaţi, unde s-a reclamat o altercaţie între 2 bărbaţi, cazaţi în acea unitate. Poliţiştii ajunşi la faţa locului, în urma verificărilor efectuate, au identificat persoana vătămată care prezenta mai multe leziuni în zona feţei, căreia un echipaj SMURD i-a acordat îngrijiri medicale”, a transmis, marţi seară, IGPR.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Sursa citată a precizat că victima a refuzat atât transportul la spital, cât şi formularea unei plângeri scrise, cu privire la cele întâmplate.

”Ulterior, în momentul în care persoana vătămată a fost condusă în camera de cazare, unul dintre poliţiştii prezenţi a fost lovit în zona feţei de către bărbatul semnalat de săvârşirea agresiunii, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestuia. După imobilizare, acesta a fost condus la sediul secţiei, manifestând în continuare un comportament agresiv fizic şi verbal, unde ar fi lovit un alt poliţist în zona inghinală şi l-ar fi scuipat. Actele premergătoare întocmite de poliţişti au fost înainte Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, a mai transmis Poliţia Română.

Instituţia anunţă că un procuror a dispus măsura reţinerii bărbatului, ulterior fiind dispusă, de către instanţa de judecată, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de ultraj asupra poliţiştilor.

”Totodată, având în vedere aspectele reclamate în sarcina poliţiştilor de cetăţeanul ucrainean, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a fost înregistrat un alt dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă. Dosarul penal pe purtare abuzivă a fost declinat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a fost clasat”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, au fost dispuse verificări interne, prin Corpul de Control al IGPR. În urma finalizării verificărilor, documentarea întreprinsă nu a scos în evidenţă nereguli la nivelul DGPMB, cu privire la incidentul semnalat.

”Totodată, facem precizarea că toate activităţile poliţiştilor sunt derulate cu respectarea cadrului legal”, a mai transmis IGPR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.