Poliţiştii şi procurorii au făcut 13 percheziţii în judeţele Cluj şi Maramureş, la persoane suspectate de comercializarea de droguri şi substanţe psihoactive, inclusiv către minori. Acestea vindeau substanţele cu 100 de lei gramul. Trei persoane au fost reţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracţională a 3 persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. Precizăm că una dintre acestea este urmărită penal şi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere fără drept în scopul propriului consum de droguri de  risc”, a transmis, joi, IGPR.

Sursa citată a precizat că, în perioada 2023 – iunie 2024, cele trei persoane ar fi procurat, deţinut, manipulat, intermediat şi comercializat direct diferite cantităţi de substanţe psihoactive către consumatori, inclusiv minori, din judeţele Maramureş şi Cluj, cu suma de 100 de lei, pentru un gram.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”De asemenea, din probatoriul administrat a reieşit faptul că una dintre persoane ar fi deţinut şi comercializat, în mod repetat, canabis şi rezină de canabis (droguri de risc).La data de 19 iunie 2024, au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Maramureş şi Cluj, fiind descoperite şi ridicate diferite cantităţi de substanţă psihoactivă ( 2-MMC), porţionată şi ambalată în scopul comercializării, droguri de risc (canabis), grindere şi cântare electronice de precizie, obiecte purtând urme de substanţă, plicuri autosigilante noi, precum şi alte mijloace de probă”, a mai transmmis sursa citată.

Procurorii DIICOT au reţinut cele trei persoane şi vor cere arestarea lor preventivă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.