Trei persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, după ce la locuinţa a doi dintre ei, din oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu, au fost găsite 14 kilograme de cocaină. Drogurile, în valoare de peste un milion de euro, erau porţionate şi îngropate în mai multe locuri din curte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a trei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc.

”Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie - mai 2024, 3 persoane ar fi deţinut şi comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc, către consumatori din municipiul Bucureşti, dar şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În cursul zilei de ieri, 29 mai, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu, fiind descoperite şi ridicate 14 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piaţă de peste 1.000.000 de euro, precum şi aproximativ 800 de grame de canabis şi rezină de canabis”, arată sursa citată.

Drogurile, porţionate în calupuri protejate în straturi de folie şi cutii, au fost găsite îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiesc două dintre persoanele cercetate.

Tot pe parcursul percheziţiei, au fost ridicate ţigarete confecţionate artizanal, mai multe grindere şi cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă.

Joi, procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus reţinerea celor trei persoane, pentru 24 de ore. Totodată, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Potrivit DIICOT, unul dintre cei trei a fost condamnat anterior pentru infracţiuni similare.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din  cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.