Paisprezece cetăţeni din Irak şi Siria, între care trei copii, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, au fost descoperiţi, în noaptea de miercuri spre joi, de către poliţişti de frontieră ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, din judeţul Arad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În data de 3 august, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au observat paisprezece persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele respective au fost reţinute la aproximativ 40 de metri interior faţă de linia de frontieră, iar apoi duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, unsprezece adulţi, cinci femei şi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani.

Toţi paisprezece sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că încercau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.