Ministerul de Interne anunţă, miercuri seară, că 27 de jandarmi şi poliţişti români vor fi în misiune în Germania pe durata Campionatului European de fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei 27 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor desfăşura activităţi în sprijinul suporterilor români care se vor deplasa în Germania şi vor coopera cu autorităţile germane. Misiunea lor este oferirea de sprijin operaţional forţelor de ordine din Germania, prin constituirea unor echipe mixte de patrulare şi control, în proximitatea locurilor de desfăşurare a partidelor echipei naţionale de fotbal a României, precum şi pe traseele de afluire şi defluire, între oraşe, în aeroporturi, porturi, gări şi trenuri, dar şi în zona de frontieră”, a transmis, miercuri seară, Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, echipele MAI aflate în misiune pe timpul Campionatului European, vor avea atribuţii în ceea ce priveşte cooperarea cu reprezentanţii Punctului Naţional Informare Fotbal din Germania, precum şi cu forţele de ordine locale din oraşele gazdă ale partidelor echipei naţionale de fotbal a României.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Înainte de plecarea în misiune, membrii delegaţiei au fost primiţi de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

"Ceea ce veţi face dumneavoastră acolo nu este o simplă misiune, nu este doar un act profesional la care sunteţi chemaţi să participaţi alături de colegi germani, colegi europeni din alte sisteme naţionale de poliţie şi de jandarmerie ci are şi o semnificaţie mai largă şi mai profundă legată de stabilitate europeană, legată de liniştea cetăţenilor europeni, legată de modul nostru de viaţă. Are o importanţă, aş putea să spun, strategică, din această perspectivă. Avem încredere în dumneavoastră, vă dorim mult succes, să aveţi grijă şi de dumneavoastră în exercitarea misiunii, să vă întoarceţi cu bine acasă şi cu fruntea sus alături de cei dragi.", a declarat ministrul Predoiu în timpul întâlnirii.

Unul dintre ofiţerii de poliţie care desfăşoară misiunea va îndeplini funcţia de consilier al şefului Centrului Internaţional de Cooperare Poliţienească (IPCC EURO 2024) având atribuţii de coordonare a activităţii celor 300 de poliţişti străini ce vor fi dislocaţi în Germania pe durata turneului final.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.