Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au transmis, marţi, un punct de vedere în legătură cu percheziţiile DIICOT şi DNA la Biroul Imigrări Caraş-Severin într-un dosar de trafic de migranţi şi au prezicat că se delimitează de orice acţiuni necorespunzătoare care nu sunt în concordanţă cu legea, menţionând că atunci când situaţia a impus au fost sesizaţi procurorii cu privire la posibile infracţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Precizăm că instituţia noastră se delimitează ferm de orice acţiuni necorespunzătoare care nu sunt în concordanţă cu legea şi aduc atingere valorilor acesteia. De fiecare dată, atunci când situaţia a impus, unitatea noastră a sesizat organele de parchet competente cu privire la posibile infracţiuni”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări.

Ei au adăugat că permanent conducerea IGI şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au organizat activităţi de consilieri şi de prevenţie a corupţiei la nivelul tuturor structurilor subordonate.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Astfel, în anul 2022 au fost efectuate 53 de astfel de activităţi la care au participat 518 poliţişti, dintre care 48 cu funcţii de conducere şi 470 cu funcţii de execuţie.

De asemenea, în anul 2023, au fost efectuate 34 de astfel activităţi la care au participat 306 poliţişti, dintre care 30 cu funcţii de conducere şi 276 cu funcţii de execuţie.

Reprezentanţii IGI au mai precizat că în acest an au fost efectuate 50 de activităţi la care au participat 524 de poliţişti, dintre care 31 de poliţişti cu funcţii de conducere şi 493 cu funcţii de execuţie).

”De asemenea, începând din anul 2022 şi până în prezent, în şase situaţii Inspectoratul General pentru Imigrări a sesizat organele competente ale statului cu privire la suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie sau asimilate corupţiei, respectiv privind traficul de migranţi (unităţi de parchet teritoriale, D.G.A., D.I.I.C.O.T.)”, a mai transmis sursa citată.

Şeful Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, Vali Mitruş, a fost ridicat, marţi-dimineaţă şi dus la audieri, în contextul zecilor de percheziţii desfăşurate de DIICOT şi DNA la persoane suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat şi de trafic de migranţi.

Vali Mitruş a  fost ridicat de la locuinţa sa, urmând să fie audiat la sediul sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin. Conform anchetatorilor, aproximativ 40 de persoane vor fi audiate în acest caz.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin fac marţi dimineaţă 67 de percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Argeş, Sibiu şi în Bucureşti, într-un dosar penal vizând săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, facilitarea şederii ilegale în România şi spălarea banilor. În legătură cu acest caz, şi DNA desfăşoară 7 percheziţii, inclusiv la două instituţii publice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.