Trenul internaţional IRN 347 Curtici - Bucureşti Nord, staţionează, sâmbătă după amiază, de peste o oră, între staţiile Rupea şi Racoş, după ce un boghiu, al celui de-al treilea vagon al trenului a deraiat, pe un tronson de cale ferată unde se circulă cu 30 de kilometri pe oră din cauza temperaturilor extrem de ridicate. În urma incidentului, un al doilea tren de călători este nevoit să staţioneze, în condiţiile în care în zona respectivă este deschis circulaţiei doar un fir de cale ferată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Cei aproximativ 200 de călători din trenul IRN 347 (Curtici - Bucureşti Nord) vor fi preluaţi cu 4 autocare, puse la dispoziţie de operatorul naţional, până în staţia Braşov, de unde vor pleca spre Bucureşti cu alte garnituri care circulă pe relaţia Braşov - Bucureşti Nord.
ŞTIREA INIŢIALĂ - „Trenul internaţional IRN 347 (Curtici - Bucureşti Nord) este oprit din circulaţie începând cu ora 12:10 din cauza deraierii, de un boghiu, a celui de-al treilea vagon din compunerea garniturii. Evenimentul feroviar s-a produs pe firul I, între staţiile Rupea şi Racoş, la km 237+400, interval feroviar pe care se circula cu restricţie de viteză de 30 km/h. Precizăm faptul că firul II Rupea - Racoş este închis permanent pentru lucrări de reabilitare, traficul feroviar pe intervalul respectiv fiind trasat doar pe firul I.  La momentul actual un alt tren de călători este oprit temporar, este vorba despre trenul IRN 532 care a ajuns la ora 13.10 în Rupea şi va staţiona până la redeschiderea firului I, Rupea – Racoş” se arată într-un comunicat dat publicităţii de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Oficialii CFR dau asigurări că personalul feroviar de specialitate şi echipele de intervenţie vor acorda „tot suportul tehnic necesar operatorului naţional CFR CĂLĂTORI pentru repunerea vagonului pe şină si retragerea garniturii din linie curentă”.
La ora transmiterii acestei ştiri CFR precizează că personalul feroviar va colabora cu reprezentanţii operatorului naţional care va stabili măsura necesară continuării călătoriei pentru pasagerii din trenul IRN 347.
Evenimentul feroviar va fi investigat de o echipă a AGIFER, care va stabili cauzele producerii deraierii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.