Incendiul violent de la Baloteşti care a distrus o fabrică de mobilă şi un depozit de mase plastice este nestins, miercuri dimineaţă, la mai bine de 12 ore de la izbucnire, pompierii intervenind în continuare cu opt autospeciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, în continuare în mai multe zone ard stive cu diverse materiale

CITEȘTE ȘI UPDATE: INCENDIU puternic la două depozite din Baloteşti. Arafat: Incendiul a fost localizat şi se lucrează la lichidarea lui. Inspector Garda de Mediu: Nu există substanţe periculoase degajate. Traficul pe Aeroportul Henri Coandă nu e afectat. FOTO,VIDEO
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Reprezentantul ISU a precizat că pe tot parcursul nopţii pompierii - care se află în continuare în zonă cu opt autospeciale - au acţionat pentru stingerea focului atât de la înălţime cu autoscară, cât şi cu linie de furtun. 

"Se văd în continuare mai multe zone în care ard stive cu diferite materiale. În unele situaţii ard elementele prăbuşite care compuneau structura clădirii, ceea ce face ca apa să ajung greu la partea inferioară. Alte posibilităţi de apropiere de aceste zone nu există", a declarat pentru News.ro Daniel Vasile.

Suprafaţa afectată de incendiu depăşeşte 10.000 de metri pătraţi.

Incendiul a izbucnit marţi seară, în jurul orei 19.00, în comuna Baloteşti, la o fabrică de mobilă şi s-a extins apoi la o hală în care erau depozitate mase plastice, iniţial fiind cuprinsă de foc o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Doi bărbaţi au primit îngrijiri medicale la faţa locului, unul suferind un atac de panică, iar altul inhalând fum. Flăcările au depăşit 10-15 metri deasupra acoperişului, la faţa locului intervenind zece autospeciale de stingere, o autoscară, o maşină de descarcerare şi un punct mobil de comandă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.

Inspectorul şef al Gărzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a dat asigurări, marţi seară, că nu există substanţe periculoase degajate în urma incendiului, precizând că în privinţa poluării nu sunt probleme majore pentru sănătatea populaţiei. Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a trimis la locul incendiului un auto-laborator care prelevează probe pentru a determina compuşii chimici ce se regăsesc în norul de fum, precum şi concentraţia acestora. Măsurătorile auto-laboratorului vor continua până ce incendiul va fi stins în întregime.

În timpul incendiului, în interiorul halelor au avut loc explozii succesive ale substanţelor care erau depozitate acolo şi s-a luat în calcul inclusiv evacuarea locuitorilor din zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.