Pompierii din Mehedinţi intervin pentru stingerea unui puternic incendiu care a cuprins deja 200 de hectare de teren, existând pericolul ca focul să ajungă în gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”O situaţie deosebită, ce necesită eforturi susţinute, se desfăşoară, încă din cursul zilei de ieri, pe raza localităţii Bâlvăneşti unde echipajele trebuie să acţioneze pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 200 hectare, cu posibilităţi de propagare la gospodăriile cetăţenilor”, a transmis, luni, ISU Mehedinţi.

Sursa citată a precizat că 46 de pompieri, 4 pădurari şi SVSU intervin cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un ATV, saci stingători şi unelte genistice pentru limitarea şi stingerea acestuia.

”Intervenţia este una dificilă, deoarece flăcările se extind cu repeziciune din cauza uscăciunii avansate. A fost transmis şi un mesaj de avertizare a populaţiei din zonă prin sistemul RO-ALERT”, a precizat sursa citată.

În sprijin a fost solicitat şi un elicopter Black Hawk echipat cu sistemul Bambi Bucket din cadrul IGAv, care urmează să ajungă în zone afectată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.