Salvamontiştii din Hunedoara au participat la o acţiune foarte dificilă pentru recuperarea unui turist care a rămas blocat în zona de abrupt a Masivului Retezat. El a fost recuperat, pe timp de noapte, cu ajutorul corzilor şi al sistemelor de lansare şi tracţionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Turistul, care are 40 de ani, a urcat pe munte, în Masivul Retezat şi a rămas blocat în abrupt, într-un loc cunoscut drept zona Porţilor Închise.
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
O echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Hunedoara a intervenit pentru recuperarea bărbatului, acţiunea desfăşurându-se pe timp de noapte.
 
”Bărbatul în vârstă de 40 ani a fost recuperat cu ajutorul corzilor şi al sistemelor de lansare şi tracţionare după care a fost transportat la Cârnic... Au fost necesare mai multe rapeluri şi efectuarea manevrelor de elevare a persoanei pentru a putea fi adusă în creastă”, a transmis, vineri, Salvamont Hunedoara.
 
Turistul a fost recuperat în stare bună, el neavând afecţiuni medicale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.