Pompierii din Giurgiu au intervenit, luni, pentru a stinge un incendiu care a cuprins 30 de hectare de mirişte, vegetaţie uscată, gunoi menajer şi culturi de grâu au ars.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aproximativ 30 de hectare de mirişte, vegetaţie uscată, gunoi menajer şi culturi de grâu au ars, astăzi, pe un câmp din localitatea Novaci. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, în mai multe focare şi în zone greu accesibile, arderea fiind întreţinută de vânt”, a transmis, luni, seară, ISU Giurgiu.

Sursa citată a menţionatb că la caz s-au deplasat pompierii din cadrul Staţiei Mihăileşti, Detaşamentului de Pompieri Bolintin Deal şi Punctului de Lucru Călugăreni, cu trei autospeciale de stingere şi o cisternă.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Echipajele de pompieri au reuşit să salveze din calea flăcărilor un teren de fotbal sintetic, solarii şi culturi de floarea soarelui.

”Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise”, au transmis pompierii.

Potrivit acestora, respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat.

Pentru înlăturarea riscului pompierii de la ISU Giurgiu recomandă să:

- aveţi grijă să nu aruncaţi restul de la ţigară pe geamul maşinii pentru că puteţi incendia vegetaţia uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar flăcările se pot extinde la clădiri, păduri sau alte bunuri;

- nu aruncaţi mucurile de ţigară pe jos, în special în apropierea locuinţei, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.